Bli bra på betting

Om man vill bli bra på betting, oavsett vilken form av betting man tänker fokusera på, gäller det att man följer en plan eller en strategi. Man måste ta sitt spelande seriöst. Visserligen kommer spelandet förmodligen alltid att vara en hobby. Det är mycket få personer som har den tiden som krävs för att bli professionella spelare på sport. Men det vore väl inte fel med en hobby som kan vara lönsam? Följer man tipsen nedan så har man större chans att bli bra på betting och förhoppningsvis bli en vinnande spelare i längden.

Förstå att det går trender i ditt spelande

Vadslagning är en fascinerande sak. Ta till exempel slantsingling. Här finns bara två möjliga utfall – krona eller klave. Rent generellt kan man tycka, vid två slantsinglingar, att man först borde få krona och sedan klave, eller tvärtom. Riktigt så enkelt är det tyvärr inte. Provar man själv så får man se. Gör 100 slantsinglingar och notera trenderna. Förmodligen kommer det att bli minst fem likadana utfall på rad, flera gånger under de hundra slantsinglingarna. Det är inte omöjligt att man får tio eller fler krona eller klave i en följd. Samma princip gäller för betting. Man kan pricka rätt resultat i tio raka matcher, för att sedan förlora tio raka vad. Det är inget konstigt med det, men för att minimera riskerna med det så finns det tips. Gör research, håll budget och kolla statistiken.

Analysera dina spel mycket noga

Förhoppningsvis köper man inte matvaror utan att först undersöka kvaliteten och priset för respektive vara. Det övermogna äpplet väljer man förmodligen inte. Detsamma måste man göra när det handlar om sportbetting. Man måste ha ordentligt med kött på benen när man väljer ut en specifik spelmarknad för ett specifikt spelobjekt. Dessutom ska oddset åtminstone vara i paritet med uppfattningen om sannolikheten för det utfall som oddset korresponderar med. Research kring alla spel är det som skiljer agnarna från vetet, dvs de som lyckas mer än andra med sina spel.

För detaljerad statistik

Efter att man har bettat på cirka 100 spelbara objekt så bör man stanna upp och fundera på hur det egentligen går. Man kan strunta i hur många ”rätt” man har haft. Det enda som betyder något är hur mycket man har tjänat eller förlorat på sitt spelande. För att man ska ha bra data att arbeta med krävs det att man för statistik över varje spel. Det räcker dock att man noterar uppgifter om vald sport, typ av spelmarknad, odds, insats och resultat. Man kan tänka så här att om man spelar samma summa på 3 stycken matcher med mer än 1.51 i odds, så räcker det att 2 matcher går in för att man ska gå plus. Spelar man på 4 matcher med mer än 2.01 i odds, så räcker det fortfarande att bara 2 stycken sitter. Spelar man på 3 matcher med mer än 3.01 i odds så räcker det att en match sitter. Därför är oddset avgörande, inte antal ”rätt”. Med denna statistik ser man snabbt vilka sporter och objekt som verkar vara mest framgångsrikt. Om hälften av bets är på över/underspel i ishockey sitter så har man svart på vitt på att man behärskar denna sport och denna spelmarknad.

Tid för kunskap lönar sig

För att få en bra upplevelse med sportsbetting och odds online kan det vara bra att man lär sig allt om betting. Då blir det automatiskt en härlig spelstund där man kan göra faktabaserade val och det slår stort. Det kan ta en tid att lära sig allt, därför är Spelskolan bra som tar spelaren genom lektioner steg för steg. När den är avklarad, vet man att man är redo att göra bra val för odds på nätet. Låt det ta sin tid, det påverkar utfallet och resultatet av den spenderade tiden online. Att göra research är det mest tidskrävande när det kommer till betting. Mycket beroende på vilken sport man spelar på. Om man bettar på fotboll så är det viktigt att kolla på lagets form. Om några spelare är avstängda eller skadade påverkar också mycket. Ska man betta på tennis, då är det dagsform som gäller. Därför kan man i dessa fall ta hjälp hos tex ett bettingforum. Det finns flera forum på nätet där matcher och turneringar diskuteras och dissikeras ner i minsta beståndsdel. De som ”jobbar” för dessa forum och tar fram spelvärda objekt kallas för ”rekare”. Dessa rekare spenderar väldigt mycket tid, och har ofta en bra känsla för trender och dagsform. På bettingforumen så brukar det finnas statistik på hur det gått för rekarna de senaste året. En rekare som ligger runt 50-60% får anses som framgångsrik.

Spela säkra kort eller skrällar?

Vissa som bettar mycket väljer bara ”säkra” matcher. Det brukar vara en långsam strategi för att bygga upp sin bankrulle. Om man spelar på fotboll så vet man att storlagen i Europa, väldigt sällan förlorar på hemmaplan. Dock brukar oddsen sällan ligga på mer än 1.05-1.15. Det betyder i praktiken en avkastning på 5-15% på satsat kapital. Risken att förlora gör ibland att spelvärdet på dessa matcher går ner. Men känner man att denna väg, som tar lite längre tid, är rätt väg så ska man givetvis satsa på det. Tänk bara på den gyllene regeln. Satsa aldrig mer än 5% av din totala bankrulle på ett objekt.