Live betting

Livebetting är av många bettingexperter ansett som det bästa som hänt bettingen de senaste 50 åren. Det finns flera olika sätt att använda sig av livebetting för att minimera risker och öka chansen för vinster. Vi kommer här att ta upp några olika varianter kring hur och när man använder livebetting som bäst.

Livebetting för att öka oddsen på lågoddsare

Precis som vi tidigare har tagit upp här på webbplatsen så kan de stora fotbollslagen i Europa vara säkra matcher när de spelar på hemmaplan. Oddsen är då som bekant väldigt låga och man kan bedöma många av deras matcher som att ha lågt spelvärde. För att öka detta spelvärde så kan man välja att köra livebetting på dem. Livebettingen fungerar nämligen så, i de flesta fallen, att det är en automatiserad dator som uppdaterar oddsen under hela matchen. Förr var det människor som satt som oddssättare och manuellt pausade matcherna och ändrade oddsen. Idag så förprogrammerar oddssättarna eventuella utfall med odds, och det går snabbare och smidigare att spela. Om tex Barcelona spelar på hemmaplan mot något mittenlag i spanska ligan, så kan oddset vara 1.10 innan matchen. Så fort matchen börjar så kan man börja spela på liveodds. Ju längre matchen går, desto högre blir oddset på Barcelona. Skulle det tex stå 0-0 i paus så kan oddset ha stigit till 1.35 eller 1.40. Då blir det helt plötsligt ett högre spelvärde på Barcelonavinst. För den som har gjort hemläxan och sin research vet att Barcelona avgör matcherna i andra halvlek väldigt ofta. Så på detta sätt så kan man använda livebetting för att få upp oddsen och öka spelvärdet på en ”säker” lågoddsare.

Vara aktiv under matchen

För den som följer en match direkt via spelsajten eller på tv så kan man spela på tendenser i matcherna. Ett exempel kan vara om man sitter och tittar på en ishockeymatch. Om man bettar innan matchen startar så kan oddsen se ut på ett visst sätt, kanske väldigt jämna odds. Inget av lagen är speciellt stor favorit till seger. Då kan man istället välja att vänta med bettingen till dess att matchen startar. När sedan matchen är igång så får man ofta en känsla av vilket lag som pressar på mest och verkar vara ”hetast”. Kanske blir den ena laget så tillbakapressade att de måste ta till ”hårda tag” och spela fult. Då gäller det att ha rätt timing och kunna lägga in ett spel på vilket lag som får nästa utvisning. Är man aktiv under matcherna och inte bara spelar på vinnarspel, så kan man skörda stora framgångar med livebetting. Är det en tennismatch så kan man känna efter vilken spelare som vinner nästa set. Är det en fotbollsmatch så kan känsla och timing göra att man lyckas sätta vilket lag som får nästa hörna, eller kanske nästa inkast. Hemligheten till att bli framgångsrik här är erfarenhet och känsla för sporten. Erfarenheten får man bara ju mer man spelar, därför är det viktigt att tänka långsiktigt med sin bankrulle.

Använda livebetting som gardering

Det vanligaste sättet att spela odds på nätet är att spela vinnarspel, alltså vilket lag som vinner matchen. Detta görs i princip alltid innan matchen startar. Spelar man dessutom kombinationsspel med flera vinnare i samma bet så måste det göras innan matchen drar igång. Här kommer då livebetting in som en slags gardering om det börjar se illa ut med vinnarspelet. Ett exempel kan vara att man har spelat på en match mellan Malmö och Göteborg. Malmö är favorit till segern med 1.50 gånger pengarna, och man satsar 100 kronor på seger till Malmö. När matchen börjar så blir Malmös målvakt frilägesutvisad och Göteborg får straff och sätter 1-0. Då kan man känna att vinnarspelet på Malmö ligger risigt till. Då kan man tack vare livebetting gå in och betta på Göteborg istället. Självklart så har oddset på Göteborg sjunkit rejält i och med Malmös utvisning, men trots det så kan det ligga på 1.10 eller i bästa fall 1.15. Känner man att man vill minimera sin förlust med de 100 kronorna man bettat på Malmö, så kan man alltså sätta en summa på Göteborg också. Sätter man 300 kronor på Göteborg till 1.15 så blir ju den vinsten 45 kronor. Då har man minimerat den första förlusten till 55 kronor istället för 100. Om man dessutom kanske lyckas sätta några till livebets på matchen med tex nästa hörna eller resultat i halvtid så kan man alltså minimera sina förluster.

Satsa hårt vid medvind

En av Sveriges största bettingprofiler, Bengt Sonnert, har berättat om hur han med livebetting vunnit sin absolut största bettingvinst(länk till https://www.betting.se/artikel/betting-se-traffar-pokerstjarnan-bengt-sonnert-vi-hade-varit-och-festat-lite-i-vegas). Det var under U21-EM för ett par år sedan då Sverige mötte England. Hans taktik var att satsa hårt när det började gå bra. Sverige låg under med 3-0 i halvtid, men Bengt kände att Sverige var på gång i matchen. Engelsmännen började se loja ut och kanske tog ut segern i förskott. Under andra halvlek så gick Sverige ikapp till 3-3 och genom att Bengt var aktiv och satsade både på nästa mål, hörna och att det till slut skulle bli oavgjort så vann han enligt egen utsago ett 7-siffrigt belopp på bara den matchen. Det gäller således att känna efter hur spelet verkar svänga och vilka tendenser matchen har. Då kan man skörda stora framgångar inom livebetting.