Spel på hästar

I Sverige kan spel på hästar i det närmaste sägas vara en nationalsport. Vi har en väl utvecklad organisation för hästsport på bana i Sverige. Med mängder av banor finns möjligheten att spela på hästar varje dag, året runt. Det är företaget ATG som anordnar alla spel på hästar i Sverige. Här nedan listas de tre mest populära spelformerna när det handlar om hästsport.

V75

V75 körs varje lördag, året runt. Totalt körs sju lopp och det gäller att pricka vinnaren i alla sju lopp för att ta hem den största vinsten. Vinster utgår normalt också på sex respektive fem rätt. Det beror helt på hur många kuponger med sju rätt som finns i omlopp.

V75 är ett stort folknöje. På lördagarna trängs folk i spelbutikerna för att lämna in sina hemsnickrade system. Spelbutikerna tar också fram egna system, i vilka man kan köpa en andel. För den som bara vill ha lite spänning under lördagen, utan att behöva bry sig om hästarnas form, vilken kusk som är het och hur underlaget ser ut, kan välja att köpa en Harry Boy.

Dagens Dubbel

Dagens Dubbel är ett travspel som finns tillgängligt i princip alla dagar året runt. Denna spelform går ut på att man ska pricka in rätt vinnare i två specifika lopp. Hästarnas odds multipliceras med varandra för att sedan multipliceras med insatsen.

Galopp

Trav är den stora hästsporten i Sverige när det handlar om betting. I många andra länder är galopp betydligt mer populärt. I Sverige finns bara en galoppbana, nämligen Täby Galopp. Galopptävlingarna körs varje söndag, i princip varje vecka året runt. På galopp kan man spela vinnare, plats, kombination, dubbel och mycket mer. Man har i princip samma spelalternativ som när det gäller spel på trav.